Iako su ovo nepisana pravila ponasanja, ja ipak mislim da bi trebalo neka osnovna da zapisemo.
Ja cu da zapocnem a vi dodajte sta mislite da treba da stoji ovde.
- Flood-ovanje - pretrpavanje porukama jedna za drugom kako koja misao dodje - koristite opciju EDIT, ona sluzi da bi se dopunile misli, sem ako neko u medjuvremenu nije nesto napisao posle vas,
- Off topic - s vremena na vreme svi mi pomalo udjemo u off topic, ali nepristojno je pisati o necemu sto nije tema topic-a i zatrpavati temu svojim glupostima. Otvorite novu temu ako zelite o necemu da pisete,
- Reklamiranje - ako se bavite proizvodnjom hrane, boila, olova, rod poda...koristite male oglase ili jednostavno zakupite prostor na forumu na kom cete moci da pricate o svom proizvodu do mile volje, umesto da zatrpavate poruke sa svojim proizvodom,
- Pametovanje - prihvatite cinjenicu da svi mi gresimo i da nisam bas "ja" najpametniji na forumu, ima ovde jos pametnih ljudi, treba ih poslusati,
- Pisanje velikim slovima - Pisanje velikim slovima se podrazumeva da VICETE, koristite mala slova kao i vecina,
- Pisanje nove teme - Nemojte po svaku cenu pisati sta vam god padne na pamet, razmislite o svakoj temi pre nego sto je napisete, cuo sam jednu mudru: Rob reci postajes tek kad je izgovoris/napises
- Pravopis - Trudite se koliko toliko da se pridrzavate pravopisa, niko od vas ne trazi literalno delo, vec samo da vas tacno razumemo sta zelite da kazete - Koristite zareze, tacke, nedozvolite da vam recenica bude dugacka par redova, necemo vas razumeti a samim tim necete ni vi dobiti kvalitetan odgovor